Leyton Orient nästa..

Arsenal lirade i dag mot Huddersfield i FA-Cupens 4:e omgång och det blev onödigt dramatiskt på Emirates.
Gunners tog mycket riktigt ledningen och kontrollerade matchen bra, men gästerna bjöds in i matchen och efter Squillaci's friläges utvisning så bjöd man också in bortalaget i matchen som i andra halvlek kvitterade.

Wenger fick lite att fundera på när Nasri i ett anfall skadar sig i form av en bristning, tre veckor säger läkarrapporten att han blir borta, vilket innebär att han isåfall missar första mötet med Barca i CL.

Efter Nasris skada så blir matchen än mer öppen och står och väger fram och tillbaka, vilket resulterar i att Arsenal byter in Fabregas för att få mer fart i anfallsspelet, och det lönar sig, Cesc och Bendtner får till ett bra passningsspel och när Fabregas frispelar dansken som blir nedriven pekar domaren på straffpunkten.
Lagkaptenen Fabregas lurar målvakten åt fel håll och ger Arsenal en 2-1 seger och vidare till avancemang till FA-Cupens nästa omgång där man möter League One laget (div.3)  Leyton Orient på bortaplan.

Övriga matcher i den 5:e FA-Cup omgången:
Fulham v Bolton or Wigan
Man Utd v Crawley
Everton or Chelsea v Reading
Leyton Orient v Arsenal
Birmingham City v Sheff Wed
Stoke City v Brighton
Notts County or Man City v Aston Villa
West Ham v Burnley

Suarez klar för Liverpool

Ikväll blev det klart att Liverpool kommer att göra sin dyraste värvning hittils när man lägger 26,5 miljoner euro (22,8 miljoner pund) på Urugayanen.
Kan detta betyda att L'pool förbereder en försäljning av Fernando Torres, eller vill man kompletera anfallet med ytterligare ett ess?

Suarez lär tas emot med öppna armar av Liverpool fansen.



vägen mot en titel?

Faktum är att Arsenal har chansen att vinna både ligan (2:a just nu), Champions League, FA och Liga cupen.
Men personligen tror jag, utan att vara pessimistisk att Man U tar ligan och Barcelona blir förmodligen alldeles för svåra i CL, så Gunners chanser ligger i dom inhemska cuperna där FA-Cupen får ses som den viktigaste.
Däremot ska man aldrig räkna ut vårt londonlag, med en van Persie i toppform och en hel Fabregas så finns mycket att hämta, men det ska även nämnas att mittbackarna gör mig ständigt nervösa.
Djourou har visat att han tillsammans med Koscielny vunnit Wengers förtroende, men jag skulle ändå se en förstärkning på mittbacks positionen då Vermaelen förmodligen blir borta längre än väntat.
Gary Cahill, kanske?

Nu till dagens match..

Där Gunners efter två promenad segrar i ligan och däremellan en vinst i FA-Cupen över Leeds så är det dags för nästa cup match.
Nu handlar det om Carling Cup (liga cupen) och det är retur möte mot Ipswich som har en ledning med 1-0 från förra mötet.

I och med hemmaplan och att Gunners måste göra minst två mål för att avancera så tror jag på full fart framåt och Wenger lär inte ändra allför mycket i ett Arsenal som fått upp ångan rejält i både ligan och cupen.

Startelvan kommer förmodligen se ut såhär:
Szczesny
Eboue – Djourou – Koscielny – Gibbs
Song - Denílson
Bendtner - Fabregas - Arshavin
Chamakh

Avbytare
Shea, Sagna, Clichy, Wilshere, Nasri, Walcott, van Persie.

Tips: Arsenals styrka är snabbheten i passnings spelet så det är troligtvis där matchen avgörs.
Ipswich kommer sticka upp då och då, men fördelen av hemmaplan samt en van Persie att slänga in om det skulle krisa blir avgörande, Arsneal vinner med 3-1 efter mål av Arshavin, Fabregas och Chamakh.

Matchen sänds på Canal+ Fotboll med start kl. 20.40.

Inför: Arsenal-Wigan

För tre veckor sedan möttes lagen på DW Stadium i en match som slutade 2-2, där Wigan kvitterrade i slutet trots en man mindre, i eftermiddag är det dags igen för match mot Wigan då serien vänder men nu spelas den på kanonernas hemmaplan och det är såklart inget snack om saken, endast tre poäng är bra nog för ett guldjagande Gunners.


Trolig startelva:
Szczesny
Sagna - Djourou - Koscielny - Clichy
Denilson - Wilshere
Fabregas
Walcott - van Persie - Arshavin

Bänken: Shea, Eboue, Song, Rosicky, Nasri, Chamakh, Bendtner

Se upp med: Wigans nummer 20, Hugo Rodallega, Colombianen är bra på huvudet och skapar ofta målchanser på egen hand.

Tips: 3-1 i en kontrollerande match där Arsenals mål görs av van Persie, Fabregas och Arshavin. Wigans tröst mål görs av N'Zogbia.

Matchen sänds på Viasat sport HD med start 16.00

Come on U Gunners!

Premier League omgång 24

Veckans omgång av liga spelet ser alltså ut som nedan, tänkte försöka mig på ett tips i samtliga matcher den här gången..

Wolverhampton - Liverpool: redan igång vid pressläggning



Arsenal - Wiga, tips: 1


Blackpool - Sunderland, tips: X



Everton - West Ham, tips: 1


Fulham - Stoke, tips: 1



Manchester U - Birmingham, tips: 1


Newcastle - Tottenham, tips: X



Aston Villa - Manchester , tips:2


Blackburn - West Bromwich, tips: 1


Bolton - Chelsea, tips: X


Arsenal vidare på Elland Road

Gunners åkte på onsdags kvällen till Elland Road för attmöta Leedsi returmötet av FA-Cupen omgång 3.
Trotts många ändringar i Arsenals elva inleddes matchen på bästa sätt efter bara ett par minuter leder de för dagen gulklädda laget med 1-0 efter en snygg placering av Nasri.
Bacary Sagna var till baka efter avstängning och visade sig vara när han sköt in 2-0 riktigt snyggt.
Men matchens snyggaste går till Leeds reduceings mål som pangades in  av Johnson, rätt upp i krysset. paus, 1-2
Efter paus står matchen och väger lite, båda lagen skapar halvchanser men ingen direkt farlighet.
Arsneal byter in Fabregas och Van Persie, direkt efter bytet snurrar Fabregas upp Leeds försvaret och får frispark i bra läge, en frispark som stryker precis utanför.
Anfallet efter sätter Van Persie spiken i kistan genom att göra 3-1 och skjuta Arsenal vidare till omgång 4 i FA-Cupen
där Huddersfield väntar.


Gunners besegrade pressat West Ham

Efter en tämligen enkelt seger mot London konkurreneten West Ham med 3-0 får väl matchen ses som "en dag på jobbet".
Van Persie inledde målskyttet, Theo Walcott ökade på till 2-0 innan paus och i andra halvlek fixade Walcott en straff som Van Persie förvaltade på bästa sätt och därmed var matchen punkterad.

Övriga resultat från omgång 23:
Stoke-Bolton 2-0
Wigan-Fulham 1-1
Man City-Wolverhampton 4-3
Birmingham-Aston Villa 1-1
Sunderland-Newcastle 1-1
Liverpool-Everton 2-2
Tottenham-Man Utd 0-0

Van Nistelrooy påväg...


Huvudstadslaget Real Madrid dras med stora problem på anfallsfronten som de flesta säkerligen vet, då Higuain efter sin ryggoperation kommer vara borta i minst fyra månader. Benzema har inte rosat marknaden direkt och det är förståligt att man inte litar på att denne fransman ska klara av vårsäsongen själv. Därför ryktas flera anfallare in och enligt de senaste rykten som florerar i Tyskland och Spanien, ska Ruud Van Nistelrooy vilja återvända till sin forna klubb som han lämnade för ett år sedan.

Hans nuvarande klubb, Hamburg, är så klart inte lika sugna på att släppa sin anfallare då laget dras med skador på anfallspositionerna. Van Nistelrooy har därför ställt ett utltimatum till sin tyska klubb att få hjälpa Real, vilket innebär att några större summor kanske aldrig blir aktuella.

******

Fyra snabba nyheter om Valencia

* Mata har skrivit på nytt kontrakt till 2014, inga finansiella rapporter har offentliggjorts.

* Ledningen planerar att ge unge målvakten Vicente Guaita förnyat kontrakt.

* Albelda är borta tills åtminstone februari. Navarro, Tino Costa och Chori Domínguez åter i träning.

* Valencias bud på €2miljoner för Almerias målvakt Diego Alves, blir fortsatt nekat och det ser inte ut som att någon affär kommer bli av.

******


Kvällens match i La Liga kl 22:00
blir intressant. Sevilla står värd för Espanyol.
Espanyol som har häng på Champions League-platserna står inför en viktig match, man har bara fyra poäng tillgodo till Mallorca på plats åtta, och befinner sig själv på plats fem. Med Atletico de Madrid i hasorna är alla poäng viktiga och det gäller att inte tappa för mycket för då kan det börja gå utför.
Sevilla som haft en bedrövlig säsong så här långt befinner sig på plats tio, men trots detta har man endast fem poäng upp till Espanyol, så en vinst ikväll skulle innebära nytt hopp om europaspel nästa säsong.

Ett överspel i denna match tycker jag är lockande, 2.00 i odds på över 2.5 mål.
Sevilla spelade 3-3 senast borta mot Villarreal i cupen och Espanyol krossade Zaragoza senast med 4-0.


Premier League omgång 23

Efter en vecka fylld av FA och Liga cup spel så är det återigen dags för Premier League, omgång 23 bjuder på hela fyra stycken derbyn.
Merseyside derbyt mellan Liverpool och Everton får ses som omgångens hetaste match, inte för tabell läget skull, men äran att stoltsera med att vara bäst i stan betyder väldigt mycket.
Sunderland och Newcastle drabbar även dom samman i ett hett derby där Sunderland har en revanch att utkräva efter 5-1 förlusten på St. James Park.
Aston Villa reser tvärs igenom stan för att möta Birmingham på bortaplan, återstår att se om Seb Larsson startar.
I det fjärde derbyt behöver inte Arsenal åka många mil då laget möter West Ham på Upton Park i London.

Inte nog med alla derbyn denna omgång, Tottenham och Manchester United drabbar samman i en hård kamp om toppenplaceringarna.
Övriga matcher är: Chelsea-Blackburn, Stoke-Bolton, Manchester City-Wolverhampton, West Bromwich-Blackpool och Wigan-Fulham.



Tungt för storlagen..

Arsenal åkte på en rejäl smäll, 0-1 borta mot Ipswich, vilket betyder att Gunners måste vända på hemmaplan, alltså går rond 1 av 2 i Liga Cup semifinalen till Ipswich.

Nu till Premier League
...
Där Liverpool idag spelade sin match mot Blackpool som skjutits upp pga snökaoset för ett par veckor sen, men idag blev det spel i en match där dom rödklädda genom Fernando Torres redan efter 2 minuter satte 0-1, men Liverpool orkade inte hålla emot och både 1-1 och 2-1 kom för Blackpool som i och med segern klättrar förbi Liverpool i tabellen.

Howard Webb United-fan, enligt Babel.

Efter Liverpools uttåg ur FA-Cupen mot Man U så var Ryan Babel så besviken över Howard Webbs domarinsats att han på sin twittersida la ut en bild på Webb iklädd united tröja.
Inlägget tog sedan bort och Babel bad även Howard Webb om ursäkt.
Men hur tänker han egentligen som professionell spelare när han gör såhär, det är frågan.
howard webb Ryan Babel Tweets Photo Of Howard Webb Wearing Man United Shirt
Visst gjorde Howard Webb en tveksam insats, men att hänga ut han på
twitter va inte så smart gjort av Babel.

Messi Ballon d'Or vinnare

Inte sen Van Basten vann två år i rad 1988 och 89 så har någon lyckats med den bedriften fram tills idag då Argentinaren fick det ärofylda priset före Xavi och Iniesta.


Här är dom andra fyra stora priserna

Årets kvinnliga spelare: Marta, Brasilien, Santos, FC Gold Pride
Årets manlige tränare: Jose Mourinho, Portugal, Inter, Real Madrid
Årets kvinnliga tränare: Silvia Neid, Tyskland
Årets mål: Hamit Altintop, Turkiet



Instickare om cup

Liten instickare om att de är Ligacup semifinal (Carling Cup) imorgon där Arsenal möter Ipswich borta.
Därefter väntar ett returmöte på hemmaplan då ligacupen avgörs bäst av 2 matcher.

Arsenal förväntas ställa upp med följande startelva:

Szczesny

Eboué – Djourou – Koscielny – Gibbs

Denilson – Wilshere – Fabregas

Arshavin – Chamakh – Bendtner

Avbytare: Fabianski, Clichy, Song,  Ramsey,  Rocisky, Walcott, van Persie,

United slog Liverpool - City fick bara oavgjort..

En tveksam straff blev matchavgörande när United gick vidare i FA-Cupen.
Matchen mellan Manchester United och Liverpool hade knappt börjat innan Berbatov gick omkull tämligen enkelt i en duell med Daniel Agger.
Ryan Giggs klev fram och satte välplacerat 1-0 för Man U ett resultat som stod sig matchen ut, Liverpool fick även ett tungt avbräck när Gerrard fick rött kort och därmed är avstängd kommande tre matcher.

Grannklubben City lirade också idag, men mot ett mer angenämt motstånd nämligen Leicester som dock bjöd på oväntat tufft motstånd.
Svennis som tränar Leicester fick bästa tänkbara start då mamba efter bara 1 minuten satte 1-0.
Man City såg oinspirerade ut men lyckades komma tillbaka och  ledde innan paus med 2-1 och ordningen återställd trodde dom flesta men i den 62 minuten bjuder Joe Hart i City målet Leicester på 2-2 och ett det blir omspel.

Från ett derby till ett annat...


Dags att spöa storebror!

I veckan var det derby i cupreturen mot Villarreal. Ikväll klockan nio väntar återigen ett derby, denna gång mot Levante, som håller till 4 kilometer ifrån Mestalla i staden Valencia. Så ingen lång väg att åka för los ché med andra ord...

Levante är egentligen storebror till Valencia, då det grundades 1909 och VCF först tio år senare. Dock har klubben fått stå i skuggan av sin yngre bror, då man haft svårt att hålla sig kvar i högsta ligan. 1960 gjorde man sin debut i primera división.
I år är man äntligen tillbaka i La Liga efter att ha tillbringat ett par år nere i segunda divisíon.

Derbyt är tyvärr, på grund av den stora skillnaden på nuvarande kvalité, kanske spaniens kallaste. För Levante, enligt deras tränare, är det däremot den största matchen på året. För lillebror Valencia är det däremot bara en av viktiga poäng att plocka om man ska hänga med i den viktiga fighten om CL-platserna.

Valencia saknar Joaquín, som är avstängd i två matcher på grund av ett å annat ord till en av de assisterande domarna efter matchen mot Villarreal. Aduriz är däremot tillbaka från sin avstängning. Saknas gör även försvararen Ricardo Costa.
Levante hoppas på att plocka poäng för att skapa än större avstånd till nedflyttningsplatserna, medans Valencia hoppas på att snabbt glömma det svidande uttåget ur spanska cupen.

Tips: 1-3

Silly Season Spanien

Transferfönster i Europa öppnas då fotbollssäsongen är slut och har öppet fram till den 31 augusti, sen öppnas det igen mitt under säsongen mellan den 31 december fram till den 31 januari.

Här kommer vi rapportera klara värvningar och rykten i Primera Divisón respektive Premier League.

Senaste uppdateringarna i blått! 

Almería:

In:

Ut:

Rykten:

 

Athletic Bilbao:

In:

Ut:

Rykten:

 

Atlético Madrid:

In: Elías (Corinthians),

Ut: Simão (Besiktas),

Rykten:

 

Barcelona:

In: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven)

Ut: Gai Assulin (Manchester City),

Rykten:

 

Deportivo La Coruña:

In:

Ut: Adrían Lopez (Wigan)

Rykten:

 

Espanyol:

In:

Ut:

Rykten:


Getafe:

In:

Ut:

Rykten:


Sporting Gijón:

In:

Ut:

Rykten:


Hércules:

In:

Ut:

Rykten:


Levante:

In:

Ut:

Rykten:

 

Málaga:

In: Júlio Baptista (Roma), Sergio Asenjo (Atlético Madrid, lån), Camacho (Atlético Madrid), Enzo Maresca (Olympiakos), Martín Demichelis (Bayern München, lån),

Ut:

Rykten:

 

Real Mallorca:

In:

Ut:

Rykten:

 

Osasuna:

In:

Ut:

Rykten:


Racing Santander:

In:

Ut:

Rykten:

 

Real Madrid:

In:

Ut:

Rykten:

 

Real Sociedad:

In: Vadim Demidov (Rosenborg),

Ut:

Rykten:

 

Sevilla:

In:

Ut:

Rykten:

 

Valencia:

In: Adil Rami (Lille)

Ut:

Rykten: Kevin Gameiro (Anf.), in, Lorient. Diego Alves (Mål.), in, Almeria.

 

Villarreal:

In:

Ut: Robert Pires (Aston VIlla),

Rykten:

 

Real Zaragoza:

In:

Ut: Jermaine Pennant (Stoke)

Rykten:


Aston Villa:

In: Robert Pires (Villarreal),

Ut: Bradley Guzan (Hull, lån),

Rykten:

Birmingham:

In:

Ut:

Rykten:


Blackburn:

In:

Ut:

Rykten:


Blackpool:

In:

Ut:

Rykten:


Bolton:

In:

Ut:

Rykten:


Chelsea:

In:

Ut:

Rykten:


Everton:

In:

Ut:

Rykten:


Fulham:

In:

Ut:

Rykten:


Liverpool:

In:

Ut: Charles-Hubert Itandje (Atromitos) Roy Hodgson, tränare.

Rykten:

 

Manchester City:

In: Guy Assulin (Barcelona), Dzeko (Wolfsburg)

Ut:

Rykten:


Manchester United:

In:

Ut: Federico Macheda (Sampdoria)

Rykten:

Newcastle:

In:

Ut:

Rykten:


Stoke:

In: Jermaine Pennant (Real Zaragoza),

Ut:

Rykten:


Sunderland:

In:

Ut: Andy Reid (Sheffield United, lån),

Rykten:


Tottenham:

In:

Ut:

Rykten:


West Bromwich:

In:

Ut:

Rykten:


West Ham:

In:

Ut:

Rykten:


Wigan:

In: Adrían Lopez (Deportico La Coruña)

Ut: Olivier Kapo (Celtic),

Rykten:


Wolverhampton:

In:

Ut: Jelle van Damme (Standard Liège),

Rykten:


Man City i värvar, igen.

Så är Edin Dzeko till slut Manchester Citys spelare. Klubben sägs betala runt 300 miljoner kronor för Bosniern med det fantastiska målsnittet från Bundesliga (66 mål på 111 matcher).
- Alla snackar om att City har massor av pengar men det handlar inte om det. Det handlar om ambition och jag har pratar med coach Mancini och han har sagt till mig att “det här är den bästa klubben för dig”, säger Dzeko i en intervju.
Klart är också att han ska får bära tröja nummer 10.

Vi kan också passa på att rapportera...
Att Liverpools tränare Roy Hodgson får sparken och laget kommer imorgon att ledas av Kenny Dalglish.

David Beckham verkar hamna i Spurs, enligt uppgifter skulle ett lån från LA Galaxy på två månader kosta klubben omkring 6,5 miljoner, dessutom hamnar hans lön på runt 800 000 kronor i veckan ett högt pris, men dom lär också dra in en slant på tröjförsäljningen.
Går "Becks" till londonklubben betyder att han kan ställas mot sitt gamla lag när Tottenham tar emot united nästa vecka.

David Beckham på lån till Tottenham?

Däremot får nog Premier League klara sig utan Ronaldinho som ser ut att vända hem till Brasielien.

Man City är som vanligt i farten när det vankas transfers det betyder att dom också måste sälja spelare för att göra plats för nya, förutom att Adebayor är påväg att lånas ut, till Liverpool sägs det, så är Wayne Bridge defenitivt såld, frågan är bara till vilken klubb då Aston Villa och West Ham verkar ha budgivningsrace i den frågan, londonlaget WH är villiga att ge Bridge 900 000 kronor i veckan för en påskrift. Man City kanske borde tänka på att ta mer hand om dom spelare som finns tillgängliga än att köpa nya då backstjärnan Micah Richards säger sig vara missnöjd med sin speltid och vill se sig i startelvan oftare.

Birmingham har accepterat ett bud från Newcastle på Sebastian Larsson, anledningen till att laget säljer är att han går som bosmanfall (gratis) i sommar och då går Birmingham miste om ett antal miljoner.

När vi ändå är inne på halvfärdiga värvningar så kan jag lika bra leverera några Arsenal spekulationer också.
Gunners är i behov av en mittback och det spekuleras om både Liverpools Daniel Agger som fått väldigt lite speltid i L'pool och Phil Jagielka i Everton som vill vinna titlar och behålla sin plats i landslaget, vilket han enligt sig själv enbart gör i en topplag och Everton verkar vara på dekis.
Olika källor säger att Arsenal inom det närmaste kommer göra klart med den belgiska supertalangen Eden Hazard. Trots en ålder på 19år är han en av Lilles viktigaste spelare i franska ligan. Hazard värderas till 150 miljoner kronor.










Omspel i FA-Cupen

Pga av att viasats underleverantörer vägrade ge någon bild så missade jag matchen.
Via text-tv följde jag Arsenals cup äventyr därför kan ni inte förvänta er något vidare matchreferat men jag utgår från vad jag hört och sett efteråt.
Arsenal dominerade matchen och hade mestadels av spelet trots det slutar första halvlek 0-0.
I andra halvlek fortsätter Arsenal att hålla i taktpinnen men dom sprang inte ifrån motståndarna som många trodde utan istället så gör Leeds 0-1 på straff genom Snoddgrass, trotts många chanser för gunners så fortsätter ineffktiviteten, när klockan sen tickar upp mot 90 och många supportrar börjar röra sig hemåt blir Walcott nedriven och det döms straff för Arsenal, Fabregas gör inget misstag frånm elva meter och räddar Londonlaget, den här gången.
I och med det oavgorda resultatet väntar omspel.
Cesc Fabregas Foto: AP
Fabregas räddade ett omspel för Arsenal


Matchfakta

Arsenal: Szczesny, Rosicky (Vela 79), Denilson, Song (Fabregas 59), Squillaci, Djourou, Arshavin, Eboue, Gibbs, Chamakh (Walcott 68), Bendtner.
Avbytare: Ramsey, Fabianski, Clichy, Miquel.
Leeds United: Schmeichel, Connolly, O'Brien, Bruce, Parker, Johnson, Howson, Gradel (Hughes 90), Snodgrass, Watt (Bromby 76), Becchio (Somma 85).
Avbytare: Collins, Paynter, Higgs, McCormack.

Varningar
Arsenal: Denilson, Rosicky
Leeds: Parker, Howson, Snodgrass

Målen:
0-1 Snodgrass 54'(straff)
1-1 Fabregas 90'(straff)

Varmt välkommen till bloggen...


J
ag heter Johan och kommer skriva mest om den spanska ligan, mest känd som La Liga. Andreas sköter engelska ligan medans champions league kommer delas brodeligt.

Mitt fotbollshjärta tillhör Valencia, det blödde rejält när David Villa och Silva lämnade i somras. Men ersättare som Soldado men framförallt förre Mallorcaspelaren från baskien, Aritz Aduriz har gjort saknaden mindre.
Jag vågar påstå att Valencia står för ligans, om inte även europas, bästa värvningar. Sett till vad man betalat och hur resultatet blivit. Med små resurser har man värvat många spelare av hög kvalite.

Vi återkommer kanske till det i något senare inlägg. Idag ville jag bara presentera mig lite kort.
Jag heter som sagt Johan och är en 23årig valencianista. Mitt intresse för Valencia är ganska nytt, några år tillbaka, (ska sägas att jag INTE hade någon aning om att de vann ligan precis innan, det fick jag reda på efter ett bra tag faktiskt.) men mitt intresse är lika stort för det.

******

Idag är det copa del Rey-match. Basikern mot Katalonien. Athletic Bilbao står som värd på San Manes och inväntar Barcelona efter ett 0-0 möte på Camp Nou. Ett spännande utgångsläge med andra ord. Det är fysik mot teknik, David mot Goliat.
Barcelona ska ju givetvis vinna denna match, att spela en 2a vore det smartaste, och ett sargat Bilbao med många skador kommer ha det än mer svårt. Men det ska sägas att detta är Bilbaos enda chans på någon titel så räkna med att de går in med allt de har. På grund av tidigare resultat ställer troligtvis Barcelona även de upp med det bästa som finns att tillgå.
Publiken på San Manes är en av de bästa och kommer bidra med det där "lilla" extra som behövs för att rubba giganten från sydöst.

Matchen börjar 22.00. Ett tips är omöjligt känns det som, vore kul om Bilbao lyckades vinna mot Barcelona, men jag tror los culés går vidare men kanske med minsta marginal, 1-1 och bortamålsregeln avgör.

Vi hörs!

Arsenal mot klassiskt motstånd

Trots stundals bländande spel så fick Arsenal se sig besegrat av ett antal stolpträffar i matchen mot Man city (0-0).
Så förhoppningsvis får vi se ett hungrigt Gunners i FA-Cupmatchen mot Leeds, motståndarna  är en klassisk klubb som huserar i andra divisionen (the championship) och just nu ligger de på en femte plats.
Så räkna inte med någon promenad seger imorgon då FA-Cupen är känd för att bjuda på skrällar och Leeds lär sälja

Mitt tips blir ändå att Gunners springer ifrån Leeds i andra halvlek och vinner med 3-1.

Trolig startelva:
Szczesny
Eboue – Djourou – Squillaci – Gibbs
Fabregas – Song – Denílson
Walcott – Chamakh - Rosicky


Matchen sänds på Viasat Fotboll med start kl. 13.40.

Varmt välkommen till bloggen del 2

Hejsan än en gång och välkommen till bloggen Bollen Är Rund!
Jag heter Andreas och kommer som ni säkert hört sköta bevakning av Premier League och Arsenal.
Nu har Johan börjat den här bloggen alldeles lysande så det bara för mig att fylla på med lite engelsk fotboll också.
Jag tänkte också passa på att lite kort berätta om mitt första Arsenal minne...
som ägde rum när Fredrik Ljungberg avgjorde FA-Cup finalen mot Chelsea.
Jag kan inte vart mer än 11-12 år och förstod förstås inte då att de rödvitklädda laget från norra London skulle bli en så stor del av mitt liv.
Det är svårt att säga vad som verkligen fångade mig..
En stor anledning är intensititen, att gränsen mellan hopp och förtvivlan är hårfin och oavsett hur det går är passionen och kärleken till klubben alltid lika stark.

Nu vill jag bara önska Er en trevlig läsning här i våran blogg.



Dagen efter...


En tvåmålsledning som kunde varit större. En underbar halvlek. Inte ett enda tecken fanns att detta skulle sluta illa. Men som så många gånger förr, som en förbannelse som vilar över Valencias stolthet, hände det som inte kan eller får hända, total förnedring.

Knappt hade man hunnit uppfatta att andra halvlek var igång innan det står 1-2. Jag pratade med farsan som precis kommit hem och sa "de behöver vinna med 3-2 nu för att gå vidare." och kände mig säker att detta skulle gå vägen, så smäller det till. Santi Cazorla har gjort mål. Jag kommer inte ens ihåg hur det såg ut, jag skakar bara bort det och försäkrar till pappa återigen att det är lugnt.
Några minuter senare pekas det på straffpunkten, (det ska sägas att det var en av de billigaste straffarna på länge.) och 2-2 är ett faktum. Mitt lugn och min säkerhet har försvunnit helt, nu kommer 3-2 av bara farten tänkte jag, det är så typiskt Valencia det här. Uppgiven.

3-2 blev även 4-2.

Jag vet inte hur man ska analysera en sån här match, men här finns ett bra sätt att göra det på. Det saknades helt klart tillräcklig vilja att vinna denna match, och Villarreals var mycket större än vår.
Det finns inte mycket positivt i en sån här förnedring mer än att nu slipper vi fokusera på cupen. Men att tappa en sån här säker match är aldrig acceptabelt, speciellt inte mot lillebrorsan.

Det här måste bli ändring på!

Derbi Valenciana!


Missa inte returmötet i copa del Rey kl 18.00 ikväll. Matchen sänds på tv4sport och spelas mellan valenciaregionens två största lag, Villarreal och Valencia.
0-0 blev det i första mötet och ett mål av Valencia är därför väldigt förödande för lillebror. Alla lika resultat med mål gör Valencia till segrare. Och det slutade 1-1 tidigare i höstas då lagen möttes i Vila-Real. Valencia gjorde då första målet och försvarade sig, med lite tur men även stor skicklighet släppte man bara in ett mål trots ett stort spelövertag av de gula ubåtarna.

Senast på Mestalla i Valencia slutade alltså 0-0, men det ska sägas att Valencia ägde i stort sett hela matchen. Den sista avgörande passningen eller avslutet var det som saknades, annars spelade los ché sin kanske bästa match för säsongen. Hoppas på en lika bra insatts men att vi har turen och skärpan i avsluten ikväll.

Ska man våga sig på ett tips igen då? Debuten gick ju bra igår då jag tippade 1-1.
Jag tror vi får samma resultat i denna match, och att då Valencia går vidare på gjorda bortamål!

AMUNT!

Händer mycket nu..


Nyligen blev franska mittbacken från Lille, Adil Rami, klar för Valencia. Han kommer slutföra säsongen hos Lille på lån och förenas med sin nya klubb i sommar. Rami, 25 år, debuterade för det franskalandslaget den 11e augusti mot Norge och han har sedan dess spelat fem matcher till.
Med ett pris på, enligt de första ryktena, 6 miljoner euro har president Llorente gjort ett riktigt klipp igen. Det händer mycket nu i apelsinlundarnas stad...

*****

Rykten om en ny målvakt sprider sig, Diego Alves från Almeria har länge varit sedd som en av de bättre målvakterna i La Liga. Hans kontrakt går ut 2012 så Valencia försöker passa på att värva honom nu, och ett bud på 2 miljoner euro har lagts, ett bud som förkastats av klubben.
Misslyckas Valencia med Llorente i spetsen med att värva honom innan hans kontrakt går ut, kommer troligtvis någon annan klubb som kan erbjuda en bättre lön värva honom, då flera storklubbar som Arsenal och Manchester United haft ögonen på honom. Men det ska sägas att våran president lyckats förut att pressa ner priserna. Fortsättning följer...

En annan fransk spelare som ligger under luppen är Kevin Gameiro, 23, som för närvarande spelar i Loreint. Det sägs att det kan bli en liknande deal som med Adil Rami, en utlåning resten av säsongen för att dra ner priset något. Däremot skulle en till striker behövas då Valencia enbart har två, ifall någon av dessa åker på en längre skada (peppar, peppar...), så förhoppningar om en övergång redan i januari är stora.
Gameiro är en lovande anfallare som varit med i många år i ungdoms VM, han gjorde även sin debut i franska landslaget i september.

Det baskiska lejonet...


93 minuter av en vilt kämpande lejonflock jagandes efter härliga gasell-rumpor. (roligt va? Bilbao kallas lejonen och Barcelona culés, som är katalanska för rumpor.)
Bilbao stog upp bra, men fick aldrig det viktiga första målet utan det var istället Barcelona som i den 75e minuten trycker dit 0-1. Abidal som tidigare fått ett föremål i huvet kommer med i anfallet och väl inne i straffområdet rullar in det oerhört viktiga målet.
Bilbao behövde nu göra två mål för att gå vidare, det fanns lägen men tyvärr blev det bara 1-1 och Barcelona är vidare med fler gjorda bortamål.

Imorgon är det Villarreal - Valencia kl 18.00

AMUNT VALENCIA!

RSS 2.0