Skön vändning håller titelracet vid liv - några omgångar till...

En tuff match där domaren hade en tydlig huvudroll.
Spelförstörande situationer, tveksamma kort och offsidemisstag.
Trotts detta lyckades Arsenal reda ut och vända matchen, men det satt långt inne.

Matchen börjar trevande, Everton tar kommandot första femton utan att egentligen skapa någon farlig målchans, Arsenal visar prov på fint samarbete när van Persie klackar fram Fabregas som borde gjort något bättre med sin chans.
Istället vänder spelet och från ingenstans kan everton vaska fram en chans när Saha är solklart offside, men en touch från Koscielny innan Saha får tag i bollen gör att domaren friar och fransmannen kan snyggt placera bollen i Szczesnys vänstra hörn.

Fabregas och Neville, kapterna i de båda lagen är snabbt framme och konfronterar domaren, och då gäller de främst Cesc som är rasande över det tveksamma ingripandet från domaren.
Arsenal skapar, efter målet, ingen riktigt kvitterings chans. 0-1 i paus.

Andra halvlek börjar lite som första, ställningskrig och mittfältsspelet är nyckeln i hela matchen.
Diaby byts in mot en skadad Alex Song.
När Everton efter en timmes spel fortfarande har ledningen sätter Wenger in den sista offensiva kraften han har i Arshavin och Bendtner.
Två spelare som varit väldigt omtalade senaste tiden. Den ena för att vilja vara påväg bort, något som inte ens stämmer, och den andre är tydligen helt under isen.
Det syntes dock föga när Fabregas i exakt precision frispelar Arshavin som elegant sätter kvitteringen och ger matchen nytt liv, och Gonners välbehövlig energi.

Efter 1-1 målet skapar Everton någon farlighet men när Arsenal får tag i bollen skapar dom tryck direkt mot Tim Howard i Everton kassen, van Persie blir sen nedriven precis utanför straffområdet och tar själv hand om frisparken, en mycket bra frispark som seglar upp mot Howards vänstra kryss men han hinner dit och räddar undan till hörna.

Fasta situationer för Gooners blir sällan farliga, men något händer i Everton,  för Koscielny hoppas högre än alla andra och kan tämligen enkelt sätta 2-1 i den 75 minuten, vild glädje utbryter då de rödvita under fem minuter vänt en match där man inte sett ut att få någon utdelning alls.

Sista kvarten blir jobbig sett med Arsenal ögon, Everton matar in bollar i straffområdet, men Koscielny och övriga i backlinjen rensar undan bra, Clichy sliter sig loss och skapar på egen hand en chans han borde satt på mål, men väljer att passa istället.
Fem minuters tillägg och Everton ser något uppgivet ut och den värsta anstormningen klaras med bravur.

Tre livsviktiga poäng i jakten på ett Man U som säljer sig dyrt och vägrar förlora den här säsongen.